Γεωργιάδης: Φορολογικές ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Γεωργιάδης: Φορολογικές ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:44 Δημιουργία 03/05/20, 10:41

Τη χορήγηση φορολογικών ελαφρύνσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωγιάδης, αναφερόμενος στο μέτρο της έκπτωσης ενοικίου 40% σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κοροναϊό.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι εισέπραξαν μόλις το 60% του ενοικίου για τους μήνες Μάρτιο ή/και Απρίλιο, ως απόρροια των μέτρων στήριξης για την πανδημία της Covid-19.

Παρά τις ελαφρύνσεις, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι αυτές δεν πρόκειται να καλύψουν όλο το ποσό που έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Σ’ αυτή την κρίση, όλοι θα χάσουμε από κάτι» έσπευσε να σχολιάσει, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τις τραπεζικές επιταγές, για τις οποίες υπάρχει προστασία με νομοθετική ρύθμιση, ο αρμόδιος υπουργός γνωστοποίησε ότι – παρ’ όλα αυτά - έχει πληρωθεί το 87% εξ αυτών.

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα της ρευστότητας, κάνοντας λόγο για πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα «πέσουν» στην αγορά, μέσω και της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου.

Τέλος, για την παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας έως τα τέλη Ιουλίου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί εν μέσω κοροναϊού και ότι το κράτος θα επιδοτήσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων («κόκκινων» και «πράσινων»).

Αν σου άρεσε κάνε