Πρώτη κατοικία: Πως θα γίνεται η επιδότηση δόσης μέχρι το τέλος του 2020

Πρώτη κατοικία: Πως θα γίνεται η επιδότηση δόσης μέχρι το τέλος του 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:26 Δημιουργία 03/05/20, 10:20

Το πλάνο για την επιδότηση της δόσης σχετικά με τα δάνεια πρώτης κατοικίας έως και 50% για πάνω από 300.000 δάνεια μέχρι το τέλος του 2020 προχωρά η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της παράτασης του σχετικού καθεστώτος για 3 ακόμα 3μήνες, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας την Παρασκευή στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε για μια περίμετρο τριπλάσια από αυτή που κάλυπτε το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας δηλαδή περίπου 300.000 δάνεια τα οποία δεν θα είναι απαραίτητα κόκκινα

. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας θα επιδοτηθούν και ενήμερα στεγαστικά δάνεια επιχειρηματιών ή και εργαζόμενων που είναι σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης τους. Ερωτώμενος για το ποσοστό της επιδότησης της δόσης ο υπουργός οικονομικών άφησε ανοιχτό η επιδότηση της δόσης να είναι και πάνω από 50%.

Η δε διάρκεια του νέου μέτρα θα είναι μέχρι και το τέλος του χρόνου με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην αύξηση των κόκκινων δανείων που θα γινόταν λόγω της οριζόντιας κρίσης του κοροναϊού.

Αναφορικά με την στήριξη των συνεπών δανειοληπτών, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πως:

«Μιλάμε για όλους τους πολίτες που έχουν υποθήκη την πρώτη τους κατοικία. Έχουμε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων το οποίο ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το βελτιώσαμε. Το πλαίσιο επεκτάθηκε για 4 μήνες.

Πάνω από 14 νομοθετικές βελτιώσεις έγιναν. Για όσους έχουν κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.

Έχουμε πλήρη εικόνα της πραγματικότητας, θα βοηθήσουμε όσους πλήττονται από την πανδημία ή όσους έχουν πράσινα ή ενήμερα δάνεια. Η κυβέρνηση επιβαβεύει, βάζοντας πλάτη.

Θα υπάρχει μια επιδότηση της δόσης του δανείου, για κάποιους μήνες πιθανότητα για όλο το 2020. Το κράτος για πρώτη φορά ενισχύει τη συνέπεια. Η κουλτούρα των πληρωμών θέλουμε να ενισχυθεί».

Αν σου άρεσε κάνε