Στο τραπέζι στοχευμένες μειώσεις ΦΠΑ

Στο τραπέζι στοχευμένες μειώσεις ΦΠΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:07 Δημιουργία 15/05/20, 12:01

Στοχευμένες μειώσεις ΦΠΑ εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφεραν πηγές του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες τόνισαν πως πλέον δίνεται βαρύτητα σε παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους κλάδους, έχοντας καλύτερη εικόνα του μεγέθους του πλήγματος ανά πεδίο.

Την ίδια ώρα, οι ίδιοι παράγοντας σημείωσαν πως ολοκληρώθηκαν οι εκπτώσεις φόρου, που δίδονταν για εμπρόθεσμη καταβολή υποχρεώσεων, όπως είναι η έκπτωση κατά 25% στον ΦΠΑ, καθώς και άλλα ανάλογα οριζόντια μέτρα.

Επεσήμαναν δε πως νέα οριζόντια μέτρα θα έρθουν στο στάδιο της ανάκαμψης από το τέλος του καλοκαιριού και μετά.

Αναφορικά με τα ενοίκια, οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξουν γενικευμένα μέτρα αλλά στοχευμένα, ενώ θα υπάρξει και κάποια στήριξη για τους ιδιοκτήτες.

Οι ίδιοι κύκλοι εξήγγειλαν επίσης παράταση στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή για κάποιες μέρες, αναφορικά με το δικαίωμα αποδοχής του ποσού. Διευκρίνισαν ότι το ποσό που τελικά θα περισσέψει από το 1 δισ. που είχε προβλεφθεί, θα ενισχύσει την νέα 2η πρόσκληση του Ιουνίου.

Εκτίμησαν πως τελικά 60.000 – 65.000 εταιρείες θα αποδεχθούν την εν λόγω ενίσχυση από σύνολο 72.000 περίπου εταιρειών, που αποδείχθηκε πως είναι επιλέξιμες και μπορούν δυνητικά να λάβουν κάτι παραπάνω από 800 εκατ ευρώ.

Έγινε λόγος για δυστοκία εταιρειών να αποδεχθούν τους όρους μη απολύσεων, αλλά και εκτίμηση πως με την ανακοίνωση και του προγράμματος SURE για την κάλυψη εργοδοτικού κόστους θα υπάρχει πιο καθαρός ορίζοντας αποφάσεων για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αν σου άρεσε κάνε