Σταϊκούρας: Ύφεση 13% φέτος - Στόχος η σταδιακή ανάκαμψη από Σεπτέμβριο

Σταϊκούρας: Ύφεση 13% φέτος - Στόχος η σταδιακή ανάκαμψη από Σεπτέμβριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:48 Δημιουργία 20/05/20, 13:10

Σε βαθιά ύφεση της τάξεως του 13% θα «βυθιστεί» η ελληνική οικονομία φέτος λόγω της πανδημίας, όπως εκτίμησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή ανάκαμψη στα προ κρίσης επίπεδα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το lockdown που επιβλήθηκε ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συρρίκνωση του ΑΕΠ 10% με 13% φέτος. Η ύφεση θα μπορούσε να περιοριστεί στο 5%-8% με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που λαμβάνει η κυβέρνησης, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για τη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ θα προχωρήσει και σε βήματα, ώστε να μετριάσει τον αντίκτυπο της ύφεσης και την ενίσχυση του επιχειρηματικότητας, με στόχο να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και επιστροφή της σε επίπεδα προς της κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει τα όπλα για να αντέξει πιθανό νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού το φθινόπωρο. «Αν τυχόν έχουμε δυσμενείς εξελίξεις, που δεν τις εύχομαι - και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα βρεθούν κατάλληλες φαρμακευτικές αγωγές - και επανέλθει σε κάποια έκταση ή ένταση το πρόβλημα, ναι έχουμε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε και σε εκείνες τις καταστάσεις», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Αν σου άρεσε κάνε