Το πλάνο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

Το πλάνο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:28 Δημιουργία 20/05/20, 19:19

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού στην παρουσίαση του νέου πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας από τον κοροναϊό.

Το χρονοδιάγραμμα:

  • Στις 25 Μαΐου ανοίγει το yachting
  • Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία
  • Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύματα

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως από τις 15 Ιουνίου προχωρά η απελευθέρωση πτήσεων από εξωτερικό, αποκλειστικά στο «Ελ. Βενιζέλος».

«Από 1η Ιουλίου θα απελευθερωθούν οι πτήσεις από το εξωτερικό σε όλα τα αεροδρόμια, από όλες τις χώρες, με ελάχιστες εξαιρέσεις με επιδημιολογικά κριτήρια» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών και εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών με εξασφάλιση ελέγχων και συνεργαζόμενους γιατρούς, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας και μεταφορά σε δομή υγείας.

Μέτρα Στήριξης

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του τουρισμού, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- την επέκταση δικαιώματος αναστολής σύμβασης εργασίας έως και τον Ιούλιο, τη μείωση ενοικίου επιχειρήσεων 40% έως και τον Αύγουστο, το νέο μηχανισμό ενίσχυσης απασχόλησης «SURE» μέχρι και τον Σεπτέμβριο, την ενίσχυση των εποχιακά απασχολούμενων, την επιστρεπτέα προκαταβολή, τη μείωση προκαταβολής φόρου, τη μείωση ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ, τα μη-αλκοολούχα ποτά και το τουριστικό πακέτο.

Αν σου άρεσε κάνε