Πιστώνονται 235,4 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής

Πιστώνονται 235,4 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:48 Δημιουργία 22/05/20, 17:28

Το ποσό των 235,4 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής πιστώνεται σήμερα, Παρασκευή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, έτσι o συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 47.532, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 468,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης. Οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μετά από έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε προχθές, κατά την παρουσίαση του Κυβερνητικού Σχεδίου για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει, τον Ιούνιο, τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε