Τουρίστες από Γερμανία, Κύπρο και Ισραήλ στην Ελλάδα δίχως καραντίνα

Τουρίστες από Γερμανία, Κύπρο και Ισραήλ στην Ελλάδα δίχως καραντίνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:11 Δημιουργία 27/05/20, 14:05

Γερμανία, Κύπρος και Ισραήλ συγκαταλέγονται μεταξύ των 20 με 25 χωρών, από τις οποίες η Ελλάδα θα επιτρέψει την είσοδο ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα από τα μέσα Ιουνίου, εν μέσω της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, αλλά και των προσπαθειών της Αθήνας για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ελληνικής οικονομίας και έναν από τους σημαντικούς μοχλούς για την ανάκαμψη από τη βαθιά ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού. 33 εκατ. τουρίστες επέλεξαν πέρυσι την Ελλάδα για διακοπές, αποφέροντας ταξιδιωτικά έσοδα 19 δισ. ευρώ.

«Θα υπάρξουν περίπου 20 με 25 χώρες, για τους πολίτες των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος», ανέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι η λίστα θα περιλαμβάνει Κύπρο, Ισραήλ, καθώς και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Η πλήρης λίστας θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη αναφέρει ότι από τις 15 Ιουνίου επιτρέπεται στους Γερμανούς να επισκεφθούν τη χώρα. Παράλληλα, έχει αναφέρει ότι από τα μέσα Ιουνίου θα επιτραπούν και διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενωρίτερα της προγραμματισμένης ημερομηνίας 1ης Ιουλίου.
Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, η Ελλάδα επιτρέπει σε πολίτες από όλες τις χώρες της Ε.Ε. πλην Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας να εισέλθουν στη χώρα -με διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»- υπόκεινται όμως σε καραντίνα 14 ημερών. Προς το παρόν δεν επιτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες από Βρετανία και άλλες, εκτός Ε.Ε. χώρες.
Μια άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι οι ειδικοί συζητούν για το εάν οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε ελέγχους για Covid-19 προτού επισκεφθούν την Ελλάδα και το εάν θα γίνει σύσταση για ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιου είδους λοιμώξεις.
Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τις διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά από 1ης Ιουλίου, έως τις 15 Ιουλίου όμως δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε πολίτες από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων.
Αν σου άρεσε κάνε