Ενοίκια: Έκπτωση φόρου 30% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ενοίκια: Έκπτωση φόρου 30% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:39 Δημιουργία 28/05/20, 08:15

«Κλείδωσε» στο 30% η έκπτωση φόρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% λόγω της πανδημίας.

Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, προβλέπεται ότι όσοι ιδιοκτήτες έχασαν το 40% του ενοικίου του κατ’ εντολή του κράτους, θα τύχουν έκπτωση φόρου, ίση με το 20% του 60% του ενοικίου που εισέπραξαν.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από την πληρωμή φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης το 2021 για το ποσό του ενοικίου, που δεν εισέπραξαν φέτος.

Επίσης, στην ίδια τροπολογία, επικυρώνεται η αναστολή πληρωμής ή η έκπτωση φόρου 25% για την εμπρόθεσμη εξόφληση οφειλών ή δόσεων ρυθμίσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Ακόμη, δίνεται παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου για τη πληρωμή των φόρων Μαΐου και έως το τέλος Οκτωβρίου για τους φόρους Ιουνίου για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι συνεχίζουν να εισπράττουν μειωμένα ενοίκια.

Όσον αφορά τους δικαιούχους έκπτωσης ενοικίου, στην τροπολογία προβλέπεται η επέκταση της μείωσης του ενοικίου για επαγγελματικές μισθώσεις και στα ενοίκια κύριας κατοικίας των εργαζομένων ή των παιδιών τους, που φοιτούν μακριά από την εστία τους μέχρι και τον Ιούνιο. Δικαίωμα έκπτωση ενοικίου έχουν και τα ενοίκια των ναυτικών.

Αν σου άρεσε κάνε