Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα στις τέσσερις πιο ωφελημένες χώρες του πακέτου των 750 δισ.

Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα στις τέσσερις πιο ωφελημένες χώρες του πακέτου των 750 δισ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:42 Δημιουργία 05/06/20, 13:35

Την προτροπή του προς όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρησιμοποιήσουν τα κονδύλια της ΈΕ προκειμένου να στηρίξουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί εξαιτίας του κορονοϊού, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο συνέδριο του Economist.

Όπως τόνισε, το πρόγραμμα ανάκαμψης θα υποστηρίξει επενδύσεις για το μέλλον. "Η Ελλάδα φιλοξενεί επίσης έρευνα και καινοτομία, ωστόσο πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα ταλέντα θα μένουν στην χώρα και δεν μετακομίζουν αλλού".

Δήλωσε ακόμη ότι σε μια τέτοια περίοδο αβεβαιότητας, η ΕΕ πρέπει να δείξει ότι αντιδρά δυναμικά. Αναγνώρισε ότι κάποιες χώρες της Ένωσης είναι πιθανό να δυσκολεύονται να ανακάμψουν σε σχέση με άλλες.

Όπως επεσήμανε, η ελληνική κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα, λαμβάνοντας μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού αλλά και στη συνέχεια, μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών. Ωστόσο, η ελληνική οικονομία είναι εκτεθειμένη εξαιτίας του τουρισμού, όπως και η Ισπανία και η Πορτογαλία, τόνισε.

Εκτίμησε πάντως πως η Ελλάδα είναι ανάμεσα στα 4 πιο ευνοημένα κράτη από το σχέδιο ανάκαμψης των 750 δισ.

"Το σχέδιο της ΕΕ θέτει τα θεμέλια να επενδύσουμε σε ένα πράσινο ψηφιακό μέλλον. Νομίζω πως από οικονομική άποψη αυτό είναι το καλύτερο εμβόλιο", σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Αν σου άρεσε κάνε