Στουρνάρας: Ώρα δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής

Στουρνάρας: Ώρα δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 05/06/20, 14:02

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπογραμμίζει πως ήρθε η ώρα της δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή» τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σε δήλωσή του.

Όπως σημειώνει, η πανδημία του κοροναϊού κατέδειξε τη σημασία της αξιοποίησης και εφαρμογής της επιστημονικής γνώσης, στην αντιμετώπιση κρίσεων, ανέδειξε αξίες και αρετές όπως ευθύνη, αλληλεγγύη, συνεργασία, ορθολογισμός, συλλογικότητα, συντονισμός και υπεύθυνη ηγεσία. Παράλληλα, όπως αναφέρει, απέδειξε τέλος ότι οι ευρείας κλίμακας προσαρμογές στις καθιερωμένες πρακτικές είναι εφικτές και μπορεί να έχουν άμεσα, θετικά αποτελέσματα.

Ο διοικητής της ΤτΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι «η νέα Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μπορεί και πρέπει να είναι η κινητήρια δύναμη για τη μετατροπή της τρέχουσας κρίσης σε ευκαιρία, χτίζοντας πιο ανθεκτικές κοινωνίες και ολοκληρώνοντας μία δίκαιη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, με μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα, με προστασία του περιβάλλοντος και μετριασμό της κλιματικής αλλαγής».

Αν σου άρεσε κάνε