Νέες βολές Τσακαλώτου στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας

Νέες βολές Τσακαλώτου στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:00 Δημιουργία 10/06/20, 17:57

Κριτική στις δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου σχετικά με το ποσοστό της ύφεσης ασκεί ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχολιάζοντας σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Σταϊκούρα ο κ. Τσακαλώτος παρατηρεί πως ο ΥΠΟΙΚ «εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ύφεση 0,9%, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 3,2%, παρότι του έχουμε εξηγήσει για ποιον λόγο κάνει λάθος».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει, «μας υπενθύμισε ότι είχαμε lockdown για 15 ημέρες στο σύνολο του τριμήνου ενώ ο έτερος υπουργός του οικονομικού επιτελείου κ. Γεωργιάδης έχει γράψει ότι οι πρώτοι μήνες είχαν ανάπτυξη 3% (δηλαδή 0,2% πάνω από ότι παρέλαβαν την οικονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ)».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Οικονομικών «υπάρχουν δύο τινά: 1) Το οικονομικό επιτελείο λέει αλήθεια και είχαμε 2,5 μήνες με +3% και οι 15 ημέρες ήταν αρκετές για να μετατρέψουν την ανάπτυξη σε ύφεση 0,9%. Αυτό σημαίνει ότι το 15θήμερο ήταν καταστροφικό και είχε ύφεση της τάξης του 20% οπότε η ύφεση που αναμένουμε για το 2020 θα είναι τουλάχιστον διψήφια. ή 2) Το οικονομικό επιτελείο ψεύδεται και δεν είχαμε ανάπτυξη πριν την υγειονομική κρίση».

«Φαντάζομαι θα υπάρξει απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς. Εκτός βέβαια αν ισχύουν όσα γράφει ο φιλοκυβερνητικός τύπος και τους έχει επιβληθεί 'τρόικα εσωτερικού', οπότε θα περιμένω επίσημη απάντηση από τους πραγματικά αρμόδιους κ.κ. Δημητριάδη, Σκέρτσο, και Γεραπετρίτη» σημειώνει για να προσθέσει: «Όσο για την εμπειρία του ενός στον ΣΕΒ, πείτε με καχύποπτο, αλλά δεν θα έλεγα ότι με καθησυχάζει για την εκπόνηση ενός σχεδίου δίκαιης ανάπτυξης».

Αν σου άρεσε κάνε