JP Morgan: Αντιμέτωπες με NPEs 10,7 δισ. οι ελληνικές τράπεζες φέτος

JP Morgan: Αντιμέτωπες με NPEs 10,7 δισ. οι ελληνικές τράπεζες φέτος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:42 Δημιουργία 11/06/20, 14:38

Με νέα NPEs ύψους 10,7 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 17% θα βρεθεί ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος φέτος λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, εκτιμά η JP Morgan.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος κάνει λόγο για πρόσθετες προβλέψεις ύψους 4,7 δισ. ευρώ, ή 90 μ.β σε μέσο όρο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πάντως, διατηρεί τη θετική της στάση για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας πως οι μετοχές τους έχουν ελκυστικό προφίλ ρίσκου-απόδοσης και το μεγάλο discount που έχουν σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες αποτελεί έναν ισχυρό καταλύτη για την πορεία τους στη συνέχεια.

Οι προτιμώμενες μετοχές για την JP Morgan είναι οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα, ενώ σε ό,τι αφορά την πιστωτική αγορά (ομόλογα), αν και διατηρεί τη θετική μακροπρόθεσμη στάση της για τον κλάδο, υποβαθμίζει τους τίτλους των Alpha, Eurobank και ΕΤΕ σε ουδέτερη στάση από overweight, και διατηρεί την underweight στάση για την Τράπεζα Πειραιώς.

Για τη μετοχή της Alpha Bank δίνει τιμή-στόχο το 1,10 ευρώ, για την Eurobank το 0,70 ευρώ, για την Εθνική τα 1,80 ευρώ και για την Πειραιώς τα 2 ευρώ, με ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2020. Για τις πρώτες τρεις τηρεί στάση overweight ενώ για την Πειραιώς neutral.

Αν σου άρεσε κάνε