Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 500 ανέργους στην Ήπειρο

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 500 ανέργους στην Ήπειρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:44 Δημιουργία 19/06/20, 16:28

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το «πρόγραμμα προεργασίας για 500 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Ηπείρου», στο πλαίσιο των νέων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την επιδότηση της εργασίας.

Το πρόγραμμα, διάρκειας επτά μηνών, στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων και της διαρροής εργατικού δυναμικού. Μέσω της απόκτησης πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, 500 νέοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 3.200.000 ευρώ.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550 ευρώ καθαρά, καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1

Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2

Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3

Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5

Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8

Εργοδότες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Ο διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η έλλειψη ουσιαστικής επαγγελματικής εμπειρίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντούν οι άνεργοι στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Μέσω αυτού του νέου προγράμματος επιδότησης της εργασίας, ο ΟΑΕΔ στηρίζει έμπρακτα 500 νέους ανέργους της Περιφέρειας Ηπείρου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη προϋπηρεσία σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και καλύπτοντας πλήρως το μισθό τους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης είναι απαραίτητες για την ανάσχεση της ανεργίας και την καταπολέμηση της διαρροής εργατικού δυναμικού και ο ΟΑΕΔ έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας για την αποτελεσματική στήριξη του εργατικού δυναμικού».

Αν σου άρεσε κάνε