Στις 9 Ιουλίου η πληρωμή σε 250.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων

Στις 9 Ιουλίου η πληρωμή σε 250.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:46 Δημιουργία 21/06/20, 10:08

Την πληρωμή στις 9 Ιουλίου αναδρομικών 8 μηνών σε 250.000 συνταξιούχους που «δικαιούνται τα επικουρικά που είχε κόψει ο νόμος Κατρούγκαλου» ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας Γιάνης Βρούτσης.

«Το πακέτο που θα δώσουμε για τα αναδρομικά των επικουρικών είναι περίπου 150 εκατ. ευρώ. Είναι προγραμματισμένες πληρωμές στον κοινωνικό προϋπολογισμό του υπ. Εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης τονίζοντας ότι η πληρωμή του Ιουλίου είναι «πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε συζητήσει».

Όπως είπε, επίσης, τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει αποκάτασταση της αδικίας για τους συνταξιούχους εργαζόμενους με καταβολή αναδρομικών από την 1η Μαρτίου και μετά ενώ για τον μήνα Οκτώβριο θα υπάρξει η πληρωμή 12 μηνών αναδρομικά για την κύρια σύνταξη.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «κρίσιμο» για το ασφαλιστικό τον Ιούλιο καθώς όπως είπε «μέσα στον μήνα αυτό θα γίνει η μεγάλη εφαρμογή της υλοποίησης του ψηφιακού συστήματος ΑΤΛΑΣ για την έκδοση συντάξεων ενώ στο τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση ήδη 850 συντάξεις με το ψηφιακό σύστημα ΑΤΛΑΣ έχουν εκδοθεί αλλά δεν έχουν ακόμα καταβληθεί για τον εντοπισμό κάποιου λάθους.

Παράλληλα ο υπ. Εργασίας ανέφερε πως την Παρασκευή θα πληρωθούν 7000 εργαζόμενοι που είχαν λάθη στις αιτήσεις τους για τα 534 ευρώ και πως θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε επιχειρήσεις και λογιστές να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Αν σου άρεσε κάνε