Τελευταία μέρα για τον 2ο γύρο της επιστραπτέας προκαταβολής

Τελευταία μέρα για τον 2ο γύρο της επιστραπτέας προκαταβολής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:59 Δημιουργία 26/06/20, 08:15

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τον δεύτερο γύρο της επιστραπτέας προκαταβολής στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport.

Ήδη περισσότερες από 126.000 αιτήσεις έχουν υποβάλλει οριστική αίτηση στην πλατφόρμα.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν κάθε νομικής μορφής ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους εφόσον έχουν ταμειακή μηχανή.

Με βάση την υπουργική απόφαση για το 2ο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, για την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν είναι απαραίτητο η επιχείρηση να υπάγεται σε κάποιον ΚΑΔ.

Ενδιαφέρον μπορούν να εκδηλώσουν επιχειρήσεις οι οποίες :

  • είτε δεν ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και δεν έχουν στη διάθεσή τους προηγούμενη ενίσχυση, η οποία έχει κηρυχθεί ασυμβίβαστη με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
  • είτε πληρούν τις προϋποθέσεις του Κανονισμού 1407/και δεν έχουν ήδη εξαντλήσει το τιθέμενο στον Κανονισμό ανώτατο όριο, για την τριετία 2018-2020.

Τα στοιχεία που πρέπει να υποβάλλουν στην πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις είναι :

Για τους μήνες Ιανουάριο έως και Μάιο 2020 :

α) επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών διακριτά για κάθε μήνα.

β) επιχειρήσεις μη υποκείμενες σε ΦΠΑ, απαλλασσόμενες και ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ, συμπληρώνουν:

* τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά για κάθε μήνα,

*το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019,

* το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

Για τους μήνες Ιούνιο έως και Δεκέμβριο 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τα βιβλία που τηρούν, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση.

Επίσης, ελέγχεται αυτόματα και ως προϋπόθεση η δήλωση λογαριασμού - ΙΒΑΝ από την επιχείρηση στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet.

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής, αυτές θα καθοριστούν με νέα υπουργική απόφαση μετά τις 26 Ιουνίου οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε