Επιστραπτέα προκαταβολή: Στην τελική ευθεία η υπουργική απόφαση για τα 1,4 δισ.

Επιστραπτέα προκαταβολή: Στην τελική ευθεία η υπουργική απόφαση για τα 1,4 δισ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:30 Δημιουργία 29/06/20, 08:00

Στο τελικό στάδιο έχει εισέλθει η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τον τρόπο κατανομής του 1,4 δισ. ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους, που υπέβαλαν αίτηση έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο να επεξεργάζεται ένα ακόμα κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής προς τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, λίγο περισσότερες από 139.000 επιχειρήσεις (139.041) υπέβαλαν τελικά αίτηση για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται πλέον στο στάδιο της επεξεργασίας των στοιχείων των επιχειρήσεων για να καθορίσουν το ύψος του ποσού που θα μπορεί να λάβει η κάθε επιχείρηση. Προϋποθέσεις όπως το αν είχε λάβει χρήματα και από τον πρώτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, το αν απασχολεί εργαζόμενους και ο αριθμός αυτών είναι μερικές από αυτές. Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο γύρο δικαίωμα συμμετοχής είχαν και όσες εταιρίες δεν είχαν εργαζόμενους όπως και όσες ήταν προβληματικές στις 31/1/22019.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η εκταμίευση των ποσών του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους, εφόσον αποδεχθούν να το λάβουν, είναι να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε