Πρωτιά για την Ελλάδα στην αναζήτηση εισιτηρίων από το εξωτερικό

Πρωτιά για την Ελλάδα στην αναζήτηση εισιτηρίων από το εξωτερικό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:17 Δημιουργία 29/06/20, 13:15

Από μεθαύριο, 1η Ιουλίου, η χώρα κάνει το τελικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα όλων των αεροδρομίων της για τις πτήσεις εξωτερικού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε πως μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό, ποιες χώρες θα μπορούν να στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα και ποιες όχι.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο στην αναζήτηση εισιτηρίων από το εξωτερικό, σύμφωνα και με ξένα δημοσιεύματα, όπως αυτό των Financial Times.

Επεσήμανε, επίσης, πως αύριο υπογράφεται στην Κω συμφωνία στρατηγικής συμφωνίας για τον Τουρισμό, με την TUI, που δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε πως από σήμερα επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας, τα κυλικεία των θεάτρων και των σινεμά, ενώ λειτουργούν ξανά πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία, γίνονται εκ νέου συνέδρια, συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως από την Τετάρτη επιτρέπεται στα ελληνικά λιμάνια ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό, ενώ ανοίγουν και τα χερσαία σύνορα στα τελωνεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται, ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν είναι επιτρεπτά, καθώς ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί. «Ας μη χαλαρώσουμε, για να μην το πληρώσουμε» επανέλαβε ο υφυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε