Σήμερα η υποδοχή της πρώτης διεθνούς πτήσης σε περιφερειακό αεροδρόμιο

Σήμερα η υποδοχή της πρώτης διεθνούς πτήσης σε περιφερειακό αεροδρόμιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 29/06/20, 15:37

Μήνυμα «ασφάλειας» εξέπεμψε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού από το νησί του Ιπποκράτη, την Κω, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό, που θα προσγειωθεί σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε δήλωση του, ο κ. Θεοχάρη σημείωσε ότι από την Κω ξεκινάει η «επανεκκίνηση», αναγνωρίζοντας πως φέτος θα είναι δύσκολη χρονιά, αλλά διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα είναι «ασφαλής χρονιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η Κως είναι ασφαλέστατος προορισμός, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο κ. Κόνσολας έκανε λόγο για μια νέα αφετηρία, όπου η ασφάλεια πρωταγωνιστεί. Στην Κω ήδη βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και το υπουργείο Τουρισμό δηλώνει πως είναι έτοιμο σε ό,τι ζήτημα προκύψει. Αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού βρίσκεται στο δημαρχείο του νησιού, όπου έχει προγραμματιστεί ενημέρωση, με την συμμετοχή τοπικών φορέων.

Στις 18.00 αναμένεται η πρώτη πτήση της TUI στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, όπου φορείς του νησιού αλλά και η πολιτική ηγεσία του τουρισμού θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες από την γερμανική αγορά. Με την συγκεκριμένη πτήση θα φτάσουν 170 γιατροί από τη Γερμανία, ταξίδι που - σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού - έχει συμβολική αξία, καθώς έχει προσφερθεί σαν δώρο αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Γερμανία. Μαζί με το γκρουπ των ιατρών στην Κω θα ταξιδέψουν επίσης ανώτατα στελέχη της TUI.

Την Τρίτη στις 9 π.μ., ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της TUI στο ξενοδοχείο «ROBINSON Club Daidalos», στην κωμόπολη Αντιμάχεια και ακολούθως, στις 11 π.μ., θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Αν σου άρεσε κάνε