ΑΑΔΕ: Παράνομο το 31% των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες

ΑΑΔΕ: Παράνομο το 31% των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 03/07/20, 21:18

TAGS

Από 312 ελέγχους σε οχήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου, εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παράνομα 97 αυτοκίνητα, τα οποία και δεσμεύτηκαν.

Στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε προεπιλεγμένα και στοχευμένα σημεία, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις είναι οι εξής:

Μεσσήνη

Στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, οι ελεγκτές του Τελωνείου Καλαμάτας βρήκαν σε επιχείρηση υπαίθριας στάθμευσης 17 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και ένα φορτηγό, όλα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα παραπάνω οχήματα δεσμεύτηκαν και σφραγίστηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται για τη νομιμότητά τους.

Ρόδος

Στη Ρόδο, οι ελεγκτές του τοπικού Τελωνείου έλεγξαν 13 οχήματα, που κυκλοφορούσαν στο νησί με ξένες πινακίδες.
Μεταξύ των οχημάτων, που δεσμεύτηκαν, ήταν:

1. Αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES – BENZ, τύπου Ε 300 CDI, 2.987 κ.εκ., με γερμανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
2. Αυτοκίνητο μάρκας HONDA , τύπου CR-V, με βρετανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 και – κατά τον έλεγχο – το οδηγούσε μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε όχημα, που είχε τελωνιστεί στην Ελλάδα, προερχόμενο από το Βέλγιο. Είχε λάβει άδεια και πινακίδες, τις οποίες όμως στη συνέχεια κατέθεσε, επαναφέροντας τις βέλγικες, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί παράνομα. Ενημερώθηκε η αστυνομία και επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Αν σου άρεσε κάνε