Από τη Νίκαια στο Σύνταγμα σε 14 λεπτά

Από τη Νίκαια στο Σύνταγμα σε 14 λεπτά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:06 Δημιουργία 07/07/20, 12:41

«Από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να φτάσουν από τη Νίκαια στο Σύνταγμα σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος σε 55 λεπτά», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Καραμανλής.

«Τους νέους σταθμούς του μετρό θα χρησιμοποιούν 63.000 επιπλέον επιβάτες και στους δρόμους θα κυκλοφορούν 11.000 λιγότερα ΙΧ αυτοκίνητα», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε, επίσης, ότι οι επόμενοι τρεις σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά, η οποία επέκταση θα έχει συνολικό μήκος 7,5 χλμ, θα είναι έτοιμοι το 2022.

Όσον αφορά στο μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε μουσαμάδες, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι και μία ειδοποιός διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώτος εγκαινιάζει -χωρίς εφέ- έργα, τα οποία σήμερα δίνονται στο επιβατικό κοινό, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση δυστυχώς έκανε εγκαίνια με μουσαμάδες».

Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το μετρό στη Θεσσαλονίκη θα είναι έτοιμο ολόκληρο, με το σταθμό Βενιζέλου, μέχρι τον Απρίλιο του 2023, όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Αν σου άρεσε κάνε