Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για «εξαπάτηση» των συνταξιούχων από την κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για «εξαπάτηση» των συνταξιούχων από την κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:48 Δημιουργία 31/07/20, 09:43

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει ψηλά στην ατζέντα της πολεμικής του κατά της κυβέρνησης το ζήτημα της πληρωμής των αναδρομικών στους συνταξιούχου, με την Κουμουνδούρου να μιλά για τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων με το «άγριο κούρεμα» των αναδρομικών και την μηδενική απόδοσή τους σε όσους λαμβάνουν κύρια και επικουρική μαζί έως 1.000 ευρώ , «δηλαδή σε 1,3 εκατομμύρια δικαιούχους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη».

Δεδομένου δε, ότι η τροπολογία της κυβέρνησης αναφέρει ρητώς πως όποιος συνταξιούχος αποδεχθεί τα εν λόγω αναδρομικά χάνει το δικαίωμα διεκδίκησης του ποσού που αφορά επικουρικές και «δώρα», οι δικηγόροι των συνταξιούχων τους συνιστούν να τα «αποκηρύξουν» και να συνεχίσουν τη δικαστική διαμάχη.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, επιπλέον, η υπόθεση γίνεται «ακόμα χειρότερη» καθώς στην τροπολογία δεν αναφέρεται ότι τα ποσά των αναδρομικών είναι ακατάσχετα. Όπερ, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του, «όποιος δικαιούχος αναδρομικών έχει αρρύθμιστες οφειλές προς το δημόσιο θα του γίνεται αυτόματη παρακράτηση του ποσού».

Από μηδέν ευρώ έως τα μισά

Αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσαν παραδείγματα για το τι έπρεπε να πάρουν οι συνταξιούχοι και για το τι θα πάρουν “με απόφαση Μητσοτάκη”:

Σύμφωνα με τα παραδείγματα:

  • Συνταξιούχος τ. ΟΓΑ με σύνταξη 330 ευρώ

Τι θα λάβει: 0 ευρώ.

Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 605 ευρώ λόγω της περικοπής των δώρων με τον νόμο Βρούτση το 2012

  • Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 900 ευρώ

Τι θα λάβει: 0 ευρώ

Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 733 ευρώ λόγω της περικοπής των δώρων με τον νόμο Βρούτση το 2012

  • Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 800ευρώ και επικουρική σύνταξη 200 ευρώ

Τι θα λάβει: 0 ευρώ

Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 1.319 ευρώ λόγω της περικοπής των δώρων και της επικουρικής του σύνταξης με τον νόμο Βρούτση το 2012

  • Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.500 ευρώ και επικουρική σύνταξη 350 ευρώ

Τι θα λάβει: 2.299 ευρώ

Τι θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ: 4.443 ευρώ λόγω της περικοπής των δώρων και της επικουρικής του σύνταξης με τον νόμο Βρούτση το 2012.

Αν σου άρεσε κάνε