«Σαρώνει» η πανδημία, εκτοξεύεται η ανεργία

«Σαρώνει» η πανδημία, εκτοξεύεται η ανεργία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:06 Δημιουργία 01/09/20, 13:19

Μια από τις σοβαρότερες κρίσεις της ιστορίας της αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, εν μέσω πανδημίας, με τα στοιχεία της Eurostat να κάνουν λόγο για «βουτιά» 12,1% στην οικονομία της περιφέρειας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ επιβεβαιώνεται ότι οι νέοι αλλά και οι γυναίκες είναι τα μεγαλύτερα «θύματα» του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης ανεργίας δείχνει να αυξάνεται, καθώς ο ιός επιμένει, με τα ποσοστά να κυμαίνονται στο 7.9% για τον Ιούλιο, με μεγαλύτερη επίπτωση στους νέους (17,3%) και τις γυναίκες (8,3%).

Στο πλαίσιο αυτό, με στόχο την τόνωση της οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε επενδύσεις 750 δισ. ευρώ, ενώ το σχέδιο που δε θα λάβει χώρα πριν το 2021, αναμένει την έγκριση των Ευρωπαίων νομοθετών.

Παράλληλα, οι κυβερνήσεις των κρατών θα πρέπει να συσκεφθούν για το πως θα απορροφηθούν τα κεφάλαια, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη.

Εκτός των εθνικών και ευρωπαϊκών δημοσιονομικών προσπαθειών για την ανάκαμψη της οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο προγράμματος έκτακτης ανάγκης 1,35 τρισ. ευρώ προχωρά στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Αν σου άρεσε κάνε