Countdown για τον 3ο κύκλο της επιστραπτέας προκαταβολής

Countdown για τον 3ο κύκλο της επιστραπτέας προκαταβολής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:28 Δημιουργία 08/09/20, 08:00

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Αποτελεί «ανάσα» για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, ο οποίος έχει δεχτεί το μεγαλύτερο «χτύπημα» λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δικαιούχοι του νέου κύκλου θα είναι περισσότεροι, καθώς θα προστεθούν και όσοι δεν έχουν ταμειακή μηχανή και ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπως και οι εποχικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσοι λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ, δεν θα μπορούν να προβούν σε απολύσεις έως το τέλος του έτους, αντί το τέλος Οκτωβρίου που ίσχυε για τους δύο πρώτους κύκλους.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία για την πορεία των τουριστικών εσόδων τον Αύγουστο, κινήθηκαν στο 1,5 δισ. ευρώ όταν πέρυσι είχαν φτάσει στα 4,18 δισ. ευρώ.

Ο Ιούλιος φαίνεται να έκλεισε στα 800 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 680 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας αθροιστικά το ποσό για το 8μηνο του έτους στα 3 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε