Σκυλακάκης: «Γκάζια» για αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Σκυλακάκης: «Γκάζια» για αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:29 Δημιουργία 15/09/20, 13:34

Μήνυμα επίδειξης γρήγορων ταχυτήτων για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης εξέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στον Economist, ο Θ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Πρέπει να ανακάμψει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που δημιούργησε η κρίση της περασμένης δεκαετίας«.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια «επανάσταση», για να μπορέσει να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς έχει περιορισμένο χρόνο ζωής, 5,5 χρόνια, ενώ το ΕΣΠΑ μια δεκαετία. «Ο λόγος είναι ο πολύς χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία γύρω από ένα έργο», επεσήμανε.

«Τέτοια μεγάλα ποσά, τέτοια ευκαιρία δεν πρόκειται να έρθει ξανά στο ορατό μέλλον, γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τα αξιοποιήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε παράλληλα όσο περισσότερα χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα μπορούμε. «Θα πετύχουμε, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε