Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά παράταση για την ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά παράταση για την ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:47 Δημιουργία 23/09/20, 16:11

Να δοθεί παράταση στην ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων στην πλατφόρμα του Προγράμματος «Γέφυρα», προκειμένου να έχουν τον απαραίτητο χρόνο, όσο είναι δυνατόν περισσότεροι επιχειρηματίες, να ωφεληθούν από την επιδότηση δανείου, ζητάει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ, μαζί με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο Ειδικός Γραμματέας Φώτης Κουρμούσης απάντησε στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Ο κ. Κουρμούσης, περιέγραψε τις βασικές πτυχές του Προγράμματος στο οποίο μπορούν να ενταχθούν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκε το εισόδημά τους, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκαν τα έσοδά τους, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή και έχουν λάβει ενίσχυση, δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής και του μηχανισμού «Συν-εργασία», καθώς και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν μειωμένο μίσθωμα.

Επιπρόσθετα, ο Ειδικός Γραμματέας, επισήμανε ότι στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλα τα είδη δανείων που μπορεί να έχει λάβει ο επιχειρηματίας, είτε είναι καταναλωτικά, είτε επιχειρηματικά, για να λάβει επιδότηση έως και 90% από το κράτος, προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία της κύριας κατοικίας του. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να αποδειχθεί με οποιοδήποτε τρόπο, ότι έχει πληγεί ο επιχειρηματίας ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του από την πανδημία. Ο κ. Κουρμούσης αφού ανέλυσε τα οφέλη του Προγράμματος, προέτρεψε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/).

Ο κ. Καββαθάς, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του προγράμματος για τη διευκόλυνσης των δανειοληπτών που επλήγησαν από την πανδημία κι έχουν δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία, χαρακτηρίζοντας όμως τη συνολική κυβερνητική δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών των επιχειρήσεων, ως ανεπαρκή. Παράλληλα ο κ. Καββαθάς δήλωσε πως η συναίνεση για την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, που είναι βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Γέφυρα», είναι ένας όρος που αγνοεί τα περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα οποία πρέπει να θεωρούνται ιερά ειδικά από την δημόσια διοίκηση, ανεξαρτήτως εκτάκτων περιστάσεων και της ανάγκης που μπορεί να βρεθεί ένας φορολογούμενος.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί παράταση στην ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων στην πλατφόρμα του προγράμματος «Γέφυρα», προκειμένου να έχουν τον απαραίτητο χρόνο, όσο είναι δυνατόν περισσότεροι επιχειρηματίες, να ωφεληθούν από την επιδότηση δανείου.

Αν σου άρεσε κάνε