Έπεσαν οι υπογραφές για το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας

Έπεσαν οι υπογραφές για το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:07 Δημιουργία 28/09/20, 15:04

Υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Οικονομικών για το μεγάλο ανοικτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας η οποία υλοποιεί τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, το νέο πρόγραμμα συνιστά μία εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επιδοτεί για 6 μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια άνεργους καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

Τέλος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 1.10.2020 και θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε