Έρχονται κινεζικές και ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Δήμα

Έρχονται κινεζικές και ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Δήμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 30/09/20, 18:18

Κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προσέλκυση επιχειρήσεων που θα επενδύσουν σε κέντρα καινοτομίας που εξειδικεύονται στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D).

Η αρχή έγινε, λέει ο υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, σε σημερινή συνέντευξή του στο Liberal, με τις αμερικανικές εταιρείες Pfizer, Cisco, Applied Materials, EY και Microsoft. Η προσπάθεια ωστόσο, θα συνεχιστεί, είπε ο υφυπουργός, τόσο με αμερικανικές, όσο και με ευρωπαϊκές, κινεζικές αλλά και ρωσικές και ισραηλινές επιχειρήσεις καινοτομίας.

Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός με ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή τη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη διεύρυνση της συνεργασίας στην έρευνα, την καινοτομία, τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Ο ίδιος σημειώνει στη συνέντευξή του ότι απώτερος στόχος είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στη χώρα μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε, αναμένεται να συμβάλει θετικά και η νέα πλατφόρμα, Elevate Greece, η οποία θα αποτελέσει την ηλεκτρονική πύλη για την καταγραφή του οικοσυστήματος των καινοτόμων, νεοφυών επιχειρήσεων με έδρα τη χώρα μας.

Αν σου άρεσε κάνε