Ψήφος εμπιστοσύνης από τον κολοσσό της Microsoft εν μέσω... Covid-19

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον κολοσσό της Microsoft εν μέσω... Covid-19

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 07:57 Δημιουργία 05/10/20, 07:49
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε αναζήτηση θετικών ειδήσεων, ικανών να αναστρέψουν το κλίμα στην οικονομία, που έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας και του δεύτερου κύματος που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός μετά την απόφαση της ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά, που του εξασφαλίζει - ίσως πρόσκαιρα - μια σχετική νηνεμία στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, στρέφει το ενδιαφέρον του στην οικονομία.

Σήμερα, Δευτέρα θα «σφραγίσει» με την παρουσία του την είσοδο στην Ελλάδα της Microsoft, μιας εταιρείας κολοσσού, που επενδύει στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας, που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική και η σχετική συζήτηση ξεκίνησε στο φετινό παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft, για την οποία ο Brad Smith είχε σχολιάσει πως είναι μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποίησε σ’ αυτό το forum.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Microsoft, τον Ιανουάριο του 2020, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Microsoft, η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες της επένδυσης θα ανακοινωθούν σήμερα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο της Ακρόπολης , παρουσία του πρωθυπουργού και του ισχυρού άνδρα της Microsoft.

Υπενθυμίζεται πως η Microsoft μαζί με την κυβέρνηση δούλεψε ήδη φέτος στο «project Olympia», που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της επιλογής της φαρμακευτικής Pfizer να επενδύσει στην Θεσσαλονίκη, αλλά και των αμερικανών να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για τα ελληνικά ναυπηγεία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία από τον παγκόσμιο κολοσσό και να απευθύνει πρόσκληση και σε άλλες εταιρείας να ακολουθήσουν την Microsoft. Θα δεσμευθεί ότι οι επενδυτές θα βρουν στην Ελλάδα ένα σταθερό, φορολογικό περιβάλλον, τη στήριξη του κράτους για επιτάχυνση των διαδικασιών και ευκαιρίες ανάπτυξης των σχεδίων που θα καταθέσουν.

Αν σου άρεσε κάνε