Δεύτερη ευκαιρία για τη ρύθμιση χρεών στην Εφορία - Το σχέδιο Σταϊκούρα

Δεύτερη ευκαιρία για τη ρύθμιση χρεών στην Εφορία - Το σχέδιο Σταϊκούρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:54 Δημιουργία 08/10/20, 11:15

Ένα πλέγμα παρεμβάσεων διευκόλυνσης των φορολογούμενων οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής χρήσης του κορονοϊού συσσώρευσαν φορολογικές οφειλές ή έχασαν παλαιότερες ρυθμίσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ:

– Όλοι οι πληγέντες φορολογούμενοι οι οποίοι έχασαν ρύθμιση για οφειλές προς το Δημόσιο από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους από τον τρέχοντα μήνα Οκτώβριο, ενώ οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης, επιμηκύνοντας τη διάρκειά της. Με την αναβίωση της ρύθμισης επανέρχονται και όλα τα ευεργετήματα που είχε λάβει ο φορολογούμενος όπως έκπτωση από προσαυξήσεις κτλ.

– Όσοι φορολογούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατάπτωση εγγυήσεων του δημοσίου για δάνεια που είχαν λάβει, με την εγγύηση του δημοσίου, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις σχετικές οφειλές σε έως 120 δόσεις.

– Όσοι έχασαν ρύθμιση από 1/11/2019 και μετά και πλέον δεν έχουν δικαίωμα να επανεντάξουν σε ρύθμιση τις σχετικές οφειλές αποκτούν πλέον αυτό το δικαίωμα, με ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση των νέων 48 δόσεων.

Η θέσπιση αυτών των έκτακτων διευκολύνσεων για τους φορολογούμενους κρίθηκε σκόπιμη καθώς κατά τη διάρκεια του lockdown πάρα πολλοί βρέθηκαν σε κακή οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα είτε να χάσουν ρυθμίσεις τις οποίες είχαν κάνει είτε να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να ενταχθούν σε ρύθμιση.

Αν σου άρεσε κάνε