Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται από το lockdown στην Κοζάνη

Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται από το lockdown στην Κοζάνη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 16/10/20, 16:19

Διευκρινήσεις δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με το lockdown και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας που ισχύουν από σήμερα στην ΠΕ Κοζάνης, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, για υπηρεσίες που δεν αποτελούν αμιγώς εμπορικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οδηγιών του υπουργείου Ανάπτυξης δεν συμπεριλαμβάνεται η λειτουργία των κάτωθι επιχειρήσεων συνεχίζεται κανονικά και δεν μπαίνει λουκέτο σε πρατήρια καυσίμων, πώλησης καυσόξυλων κλπ, φαρμακεία,οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, συνεργεία οχημάτων και επισκευής ελαστικών, καταστήματα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και των υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών (ΚΑΔ 4742).

Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων που προβλέπονται με την ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών, εκατέρωθεν, από και προς την ΠΕ Κοζάνης προς άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Οι επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί σε εφαρμογή του lockdown, μπορούν να κάνουν διενεργούν εργασίες, συντήρησης, επισκευών κλπ.

Αν σου άρεσε κάνε