Επίδομα Παιδιού: Τι αλλάζει στην πληρωμή της πέμπτης δόσης

Επίδομα Παιδιού: Τι αλλάζει στην πληρωμή της πέμπτης δόσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:17 Δημιουργία 28/10/20, 14:47

Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου παίρνει η προθεσμία αίτησης, για το επίδομα γέννας, αφού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πολλοί έχασαν την καταληκτική ημερομηνία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open, αναμένεται νέα ΚΥΑ η οποία θα ρυθμίζει το θέμα των απουσιών για τους γονείς και θα διευκρινίζει για ποιες απουσίες από το σχολείο και σε ποιες συνθήκες θα επηρεάζονται τα επιδόματα παιδιού.

Παράλληλα, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, αναφέρθηκε στο επίδομα ανεργίας, σημειώνοντας πως «τρέχουν» οι παρατάσεις όσων τα επιδόματα έληξαν τον Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο ενώ σύμφωνα με το σχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, ότι όποιος έχει 70 ημερομίσθια μέσα σε 12 μήνες δεν χάνει την ιδιότητα του ανέργου ούτε το επίδομα ανεργίας, αν πρόκειται για αγροτικές εργασίες.

Κατά την αιτιολογική έκθεση, η νέα ρύθμιση «έχει σκοπό να βοηθήσει, ώστε να απασχοληθεί μεγαλύτερος αριθμός πολιτών σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, καθώς παρατηρείται ότι, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι άνεργοι δεν ασχολούνται με τις εποχιακές εργασίες, προκειμένου να μην στερηθούν τα επιδόματα ανεργίας».

Αν σου άρεσε κάνε