Χ. Θεοχάρης: Έμπρακτη στήριξη στον τουριστικό κλάδο της Σάμου

Χ. Θεοχάρης: Έμπρακτη στήριξη στον τουριστικό κλάδο της Σάμου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:24 Δημιουργία 03/11/20, 12:12

Να συνδράμει τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Σάμου, μετά το μεγάλο σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, δεσμεύτηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, κ. Μάνο Βαλή.

Ο κ. Βαλής ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο, αλλά και για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, δίνοντας κυρίως έμφαση στον ξενοδοχειακό τομέα.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης του νησιού, συζητήθηκαν πολλαπλά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η ένταξη πτήσεων από και προς το εξωτερικό, απευθείας από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βαλή, ο υπουργός Χ. Θεοχάρης δήλωσε πως «ως Υπουργείο Τουρισμού αλλά και ως άνθρωποι, βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην κοινωνία και στους επαγγελματίες της Σάμου. Το τελευταίο διάστημα το νησί έχει υποστεί τουλάχιστον τρεις, πολύ σκληρές δοκιμασίες: Το μεταναστευτικό, την επιδημία του κορωνοϊού και πριν από λίγα 24ωρα τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Πέρα από οτιδήποτε άλλο επιβάλλει σήμερα η έκτακτη κατάσταση, ο τουρισμός στη Σάμο χρειάζεται άμεση ενίσχυση έτσι ώστε να παραμείνει βιώσιμος. Με τον κ. Βαλή ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος από το 2021 και εξής. Μιλήσαμε για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σάμου με την Ευρώπη, καθώς και για την ανάγκη εκπροσώπησης του νησιού πιο έντονα και πιο συστηματικά στις διεθνείς εκθέσεις του τουριστικού κλάδου - όταν αυτές αρχίσουν να διοργανώνονται και πάλι. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η συμπαράστασή μας στη Σάμο είναι δεδομένη και αμέριστη».

Αν σου άρεσε κάνε