Γεωργιάδης: Δεν περιμέναμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος

Γεωργιάδης: Δεν περιμέναμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 11/11/20, 17:59

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως το καλοκαίρι έγιναν λάθος εκτιμήσεις με το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς «δεν περιμέναμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, στάθηκε στις εκτιμήσεις περί αδύναμου ιού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και τόνισε πως η κυβέρνηση θέλησε να διορθώσει σε αυτούς τους πέντε μήνες την οικονομική ζημία της άνοιξης λόγω του lockdown.

«Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο. Αυτή είναι η φύση αυτού του ιού, το πρωτόγνωρο, που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά θα έρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά», τόνισε ο υπουργός.

Παρ' όλα αυτά, ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χώρα θα «ανοίξει για τις Γιορτές». Ωστόσο, επανέλαβε πως ο στόχος είναι να αρθεί το lockdown στις τρεις εβδομάδες, όπως προβλέπεται και υπογράμμισε την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων: «Το αν θα ανοίξουμε εξαρτάται από τον ιό», δήλωσε.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για αντιφάσεις και υποκρισία, όταν αντιδρά για τα περιοριστικά μέτρα, ενώ «με δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας μάς κατηγόρησε ότι καθυστερήσαμε να τα πάρουμε»

Αν σου άρεσε κάνε