Τι είναι η μέθοδος «click away» που θα εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο τα φετινά Χριστούγεννα

Τι είναι η μέθοδος «click away» που θα εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο τα φετινά Χριστούγεννα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:21 Δημιουργία 25/11/20, 14:10

Τη στιγμή που η συζήτηση για τη σταδιακή άρση του lockdown στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η προσοχή επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και στη λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, η οποία θα γίνεται με τη μέθοδο του «click away».

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, «το Click away είναι μια διεθνής πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών».

Ο κ. Σταμπουλίδης είπε, ότι πρόκειται για ηλεκτρονική παραγγελία, η οποία προπληρώνεται και παραλαμβάνεται σε έναν ειδικά, εξωτερικό, διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος και έτσι, αποφορτίζονται οι μεταφορές και αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το click away ετέθη στο τραπέζι ως εναλλακτική λύση, όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.

«Θέλουμε να υπάρξει μια μετάβαση σε μια ομαλότητα με ίσους όρους για όλη την αγορά», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε αναφορά επίσης για την Black Friday, για την οποία είπε πως υπάρχει μια κινητικότητα τις τελευταίες μέρες και συνέστησε στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους προμηθευτές.

Τέλος, είπε πως ετοιμάζεται ένα barcode διαφάνειας για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που όσοι προμηθευτές το έχουν αποκτούν πιστοποίηση υγιούς επιχείρησης.

Αν σου άρεσε κάνε