Ανοίγουν τα εποχικά είδη στις 7 Δεκεμβρίου

Ανοίγουν τα εποχικά είδη στις 7 Δεκεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:45 Δημιουργία 03/12/20, 12:04

Από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 Δεκεμβρίου, θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

«Όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί» όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς, είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο υπουργός Ανάπτυξης, ένα 24ωρο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε παράταση της καραντίνας επ΄αόριστον, τονίζοντας ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο υπουργός επανέλαβε την προαναγγελία του για άνοιγμα των εποχικών ειδών, όχι όμως και για το σύνολο του λιανεμπορίου, το οποίο θα κινηθεί με «τον ρυθμό της πανδημίας».

«Με 2000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορονοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομή της ΕΡΤ, «Από τις 6».

Όπως είπε ο υπουργός, θα εξαιρεθούν τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη για τα οποία υπάρχει πρόθεση για λειτουργία τους σύντομα, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει η πανδημία, 2ος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς, 3ος ο εμβολιασμός. «Ακόμα είμαστε στον πρώτο στόχο», τόνισε,.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα εποχικά και ίσως και σήμερα θα ληφθεί η τελική απόφαση, η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο. «Όποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα», διευκρίνισε.

Αν σου άρεσε κάνε