Επιμένει ο Γεωργιάδης για διατίμηση στα τεστ του κορονοϊού

Επιμένει ο Γεωργιάδης για διατίμηση στα τεστ του κορονοϊού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 03/12/20, 16:35

Θα επιβληθεί διατίμηση και στις συνοδές υπηρεσίες και στις τιμές των τεστ κορονοϊού. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 την Πέμπτη.

«Είμαι κατά της διατίμησης ως χρήσης εργαλείου και έχει και σοβαρές αρνητικές παρενέργειες όπου έχει εφαρμοστεί. Αυτός είναι ο λόγος που στην αρχή της πανδημίας αρνήθηκα να βάλω διατίμηση στα αντισηπτικά, στις μάσκες κλπ. Πίστεψα στους νόμους της αγοράς και η αγορά με δικαίωσε.

Με τα τεστ, δυστυχώς, η αγορά δεν λειτούργησε. Εφόσον εκεί δεν μπόρεσε να ρυθμιστεί η αγορά με τον τρόπο που θα έπρεπε να γίνει, γιατί οι ανάγκες της πανδημίας και ο φόβος έχουν προκαλέσει στρέβλωση στην ουσία στους κανόνες της αγοράς, έρχομαι εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και βάζω τη διατίμηση. Αν έμπαινε νωρίτερα θα κινδυνεύαμε να μην έχουμε τεστ. Δεν έχουμε τον ίδιο αριθμό και τις ίδιες εταιρίες που παράγουν τεστ σήμερα με αυτές που είχαμε τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο».

«Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον και για αυτό εχθές στη Βουλή πήρα νομοθετική εξουσιοδότηση για να βάλω διατίμηση και στις συνοδές υπηρεσίες. Θα έχω μια συζήτηση και σήμερα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για να ξεκαθαρίσουμε σε κάθε μορφή τεστ ποια θα είναι η τελική τιμή. Με συνεννόηση θα έχουμε και χαμηλές τιμές και ξεκάθαρες λύσεις και επάρκεια σε τεστ».

Αν σου άρεσε κάνε