Βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, κομμωτήρια ανεβάζουν ρολά σε δεύτερο πλάνο

Βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, κομμωτήρια ανεβάζουν ρολά σε δεύτερο πλάνο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:46 Δημιουργία 04/12/20, 12:39

Καταστήματα με παιχνίδια, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια προβλέπεται ότι θα ανοίξουν σε δεύτερο πλάνο, ύστερα από τα εποχικά που θα ανεβάσουν ρολά την ερχόμενη Δευτέρα.

Την είδηση έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης δίχως ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τονίζοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως 110 καταστήματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, που είναι αμιγώς εποχικά με αυστηρούς κανόνες και μέτρα τήρησης.

Για την εστίαση, ο υπουργός επιβεβαίωσε εμμέσως ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.

Όπως τόνισε, τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο, που αυξάνει τον κίνδυνο. Ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά. Υπογράμμισε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

«Η ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά, είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν» θα είναι για όλη της του ζωή. Για τον λόγο αυτό όπως είπε, πρέπει να δοθεί ένα διέξοδο για να μη μείνουν στις αποθήκες, ενώ να κινηθεί και η χονδρική», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε