Περιορισμοί στο λιανεμπόριο και για την αρχή του 2021, σύμφωνα με τον Γεωργιάδη

Περιορισμοί στο λιανεμπόριο και για την αρχή του 2021, σύμφωνα με τον Γεωργιάδη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 29/12/20, 11:21

Τη λειτουργία του λιανεμπορίου με αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού και για την αρχή του 2021 προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα», ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του.

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, με τα δεδομένα που έχουμε για την επιδημία, θα μπορούσαμε να μιλάμε για οριζόντιο μερικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με κανόνες.

«Με το click away θα λειτουργούν ούτως ή άλλως», επεσήμανε.

Σχετικά με το πώς κινήθηκαν οικονομικά τα μαγαζιά με τη μέθοδο του click away, ο υπουργός ανέφερε ότι «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δουλέψανε. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο, με τη μέθοδο click away».

Αν σου άρεσε κάνε