Παπαθανάσης: Θα υπάρξει 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή από τον Μάρτιο

Παπαθανάσης: Θα υπάρξει 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή από τον Μάρτιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 10/01/21, 12:44

Για το άνοιγμα του εμπορίου, η λειτουργία του οποίου με το σύστημα του click away «πάγωσε» ως τις 18 Ιανουαρίου, ακολουθούνται οι οδηγίες και οι συστάσεις των λοιμωξιολόγων, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, την εβδομάδα που έρχεται θα ληφθεί απόφαση για το πότε θα ανοίξει η επόμενη δραστηριότητα ενώ όταν οι λοιμωξιολόγοι βρουν το περιθώριο της κινητικότητας που μπορεί να μπει, τότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της αγοράς.

Το σημαντικό, ωστόσο, είναι να ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Σχολιάζοντας το σύστημα click away, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως ήταν ένα μέτρο που έδωσε έναν πρόσθετο τζίρο στις επιχειρήσεις και πως τα καταστήματα λαμβάνουν όλα τα μέτρα οικονομικής στήριξης, ενώ αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές υποστήριξε ότι έπρεπε να μείνουν ανοιχτά γιατί από εκεί προμηθευόμαστε τα είδη πρώτης ανάγκης.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι «η ομπρέλα των μέτρων που καλύπτουν τις δραστηριότητες που πλήττονται συνεχίζονται», κάνοντας μάλιστα λόγο για τον έκτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, τον οποίο προανήγγειλε πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τοποθετώντας τον τον Μάρτιο.

Για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως η επιστροφή ξεκινά από το ’22 και πως μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει αρχίσει ο απολογισμός της ζημιάς των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η πολιτεία θα μπορέσει πιο οργανωμένα να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε