Επιβεβαίωση του «Χrimaonline» για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Επιβεβαίωση του «Χrimaonline» για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:09 Δημιουργία 12/01/21, 13:43

Του Αλέξη Αλεξίου

Σε διάψευση της φημολογίας ότι η κυβέρνηση εξετάζει αυτήν την περίοδο το «πάγωμα» των τεκμηρίων διαβίωσης, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτήν τη στιγμή, με τα δεδομένα που υπάρχουν στην οικονομία, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, ούτε το έχουμε εξετάσει ως οικονομικό επιτελείο».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι υπάρχει πρόβλεψη και για 6η επιστρεπτέα προκαταβολή που θα δοθεί μέσα στον Μάρτιο, λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα της οικονομίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανεξάρτητα από τις επιλογές που θα γίνουν στον υγειονομικό τομέα. Και πρόσθεσε ότι πρόθεση είναι να καταβληθεί μέσα στον Ιανουάριο το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολή 5. Ενώ, ανέφερε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες και για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα θα πληρωθούν για το Νοέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο καλύπτεται το 80% του ενοικίου με πληρωμή τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης επιβεβαίωσε ουσιαστικά το σημερινό ρεπορτάζ του xrimaonline.gr για τα εξειδικευμένα μέτρα στήριξης, λέγοντας (στον ΣΚΑΪ 100.3) ότι η επόμενη φάση των μέτρων θα είναι ακόμα πιο εξατομικευμένη, καθώς οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι.

Παράλληλα, σημείωσε πως- με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης- δε θα έρθουν νέα μνημόνια, καθώς το βασικό είναι να γίνει προσεκτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στις κατηγορίες που θα ανοίξουν, καθώς υπάρχουν προϊόντα με εποχικότητα και εάν μείνουν ως απόθεμα θα χάσουν την άξια τους, και αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει δευτερογενή κρίση όταν ανοίξει η οικονομία. Τέλος, είπε πως θα δημιουργηθεί μία κάρτα εργασίας, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με το υπουργείο Εργασίας και θα έχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στον εργαζόμενο, όπως τα στοιχεία του και την ώρα εισόδου και εξόδου και του πραγματικού ωραρίου.

Αν σου άρεσε κάνε