Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο ούτε το Φεβρουάριο οι κλειστές εταιρείες

Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο ούτε το Φεβρουάριο οι κλειστές εταιρείες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:15 Δημιουργία 15/01/21, 13:09

Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο ούτε τον Φεβρουάριο το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, τα γυμναστήρια, ο τουρισμός, οι μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το α’ δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Στο μέτρο της αναστολής καταβολής του ενοικίου για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αφορά, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Παράλληλα, το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος- και όχι επί της απώλειας- θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες. Με αυτόν τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον Φεβρουάριο. Σημειώνεται τέλος, ότι από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή του 50% της απώλειας από τη μείωση του μισθώματος του Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων.

Αν σου άρεσε κάνε