Αυξάνονται τα λουκέτα σε ταξιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδιωτική υγεία

Αυξάνονται τα λουκέτα σε ταξιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδιωτική υγεία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 15/01/21, 13:33
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Με πτώση του τζίρου κατά 13,1 δισ. ευρώ (15,8%) έκλεισαν το γ’ τρίμηνο πέρυσι, λόγω της πανδημίας, οι επιχειρήσεις της χώρας, ενώ ειδικά το Νοέμβριο, οπότε η χώρα εισήλθε σε νέο lockdown, η πτώση του τζίρου ανήλθε σε 1,6 δισ. ευρώ.

Στους μεγάλους χαμένους, όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα καταλύματα και στην εστίαση (μείωση τζίρου κατά 50,4% στο τρίμηνο), καθώς και εκείνες στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία (πτώση 65,1% τον Νοέμβριο).

Ενδιαφέρον έχει και το στοιχείο της ΕΛΣΤΑΤ, ότι, συγκριτικά με τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο 2020, το Νοέμβριο 2020 τέθηκαν επιπρόσθετα σε αναστολή λειτουργίας 41 επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο «Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες» και 737 επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο «Δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας.»

Επίσης, το Νοέμβριο 2020 συγκριτικά με τον Μάρτιο 2020 δεν τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας 25.591 επιχειρήσεις του κλάδου των «Καταλυμάτων».

Αν σου άρεσε κάνε