«Παράθυρο» σε μη καταβολή ενοικίου και τον Μάρτιο

«Παράθυρο» σε μη καταβολή ενοικίου και τον Μάρτιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 07:49 Δημιουργία 22/01/21, 07:30
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Ανοικτό ενδεχόμενο να μην πληρώσουν ενοίκιο και τον Μάρτιο οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή, αφήνουν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται- υπό τις παρούσες συνθήκες- οι επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών και του τουρισμού. Ενώ, ακόμη και στο ενδεχόμενο κάποιες εξ αυτών να επαναλειτουργήσουν είτε νωρίτερα ή εντός του Μαρτίου, κυβερνητικά στελέχη προσανατολίζονται στο να καλύψουν πλήρως το ενοίκιο και για τον συγκεκριμένο μήνα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο όσες επιχειρήσεις ήταν κλειστές έως τις 11 και 15 Ιανουαρίου αντίστοιχα, δεν θα καταβάλλουν καθόλου ενοίκιο. Στη λίστα περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Η σχετική διάταξη για την απαλλαγή από το ενοίκιο για τους δύο συγκεκριμένους μήνες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση που θα προβλέπει τη μείωση του ενοικίου κατά 40% για τις ανοιχτές αλλά πληττόμενες επιχειρήσεις για τον τρέχοντα μήνα.

Αν σου άρεσε κάνε