Μητσοτάκης: Σε έργα του ΥΠΕΝ το 1/3 των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Μητσοτάκης: Σε έργα του ΥΠΕΝ το 1/3 των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:01 Δημιουργία 25/01/21, 15:27

Πάνω από το 1/3 των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάνε σε δράσεις που αφορούν την ενέργεια και το περιβάλλον, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας πως «το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί, έχει τύχει πολύ θετικής ανταπόκρισης από τις Βρυξέλλες και απομένει τώρα να υλοποιηθεί με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως το περιβάλλον έχει μία σημαντική αναπτυξιακή δυναμική. «Οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν γύρω από την πράσινη οικονομία θα είναι ποιοτικές θέσεις απασχόλησης, με καλούς μισθούς και θα είναι θέσεις απασχόλησης που θα μπορέσουν να δώσουν πολλές νέες ευκαιρίες σε νέα παιδιά, είτε αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα είτε θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό». υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μετάβαση σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών, δεν γίνεται μόνο για να προστατεύσουμε τον πλανήτη, «αλλά και για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι δράσεις οι οποίες αναπτύσσονται και θα δρομολογηθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό κατατείνουν στην προστασία της βιοποικιλότητας, «για λόγους όχι μόνο ηθικούς αλλά και βαθύτατα οικονομικούς». Όπως τόνισε, η αναπτυξιακή διάσταση του περιβάλλοντος, η σύνδεση του περιβάλλοντος με τον βιώσιμο τουρισμό, με τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή, με τον πολιτισμό, βρίσκονται στον πυλώνα του αναπτυξιακού σχεδίου που έχουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος»,

Αν σου άρεσε κάνε