Επίδομα θέρμανσης: Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές

Επίδομα θέρμανσης: Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:46 Δημιουργία 25/01/21, 19:41
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τις πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους, οι οποίες αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή με βάση τα τιμολόγια αγοράς πετρελαίου του Δεκεμβρίου.

Το επίδομα για κάθε νοικοκυριό κυμαίνεται, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, από 80- 650 ευρώ και τώρα θα καταβληθούν περίπου 60 εκατ. ευρώ, από τα 110 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα χορηγηθούν συνολικά στους δικαιούχους. Η δεύτερη πληρωμή θα γίνει έως τις 31 Μαρτίου. Ένα νέο στοιχείο είναι ότι για τις ορεινές περιοχές της χώρας το επίδομα αφορά εφέτος και στις αγορές στερεών καυσίμων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, έχει γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση των δικαιούχων. Με αποτέλεσμα, μια οικογένεια με δύο παιδιά στην Αττική η οποία πέρυσι δικαιούνταν ανεξαρτήτως περιοχής 106 ευρώ, εφέτος δικαιούται 96 ευρώ εάν διαμένει στη Βουλιαγμένη και 249 ευρώ εάν διαμένει σε ορεινές περιοχές του νομού, όπως στον Δήμο Αχαρνών. Στο κέντρο της Αθήνας, το επίδομα για τη συγκεκριμένη οικογένεια διαμορφώνεται σε 116 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, «το ύψος του επιδόματος της παρ. 2 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Α. 1275/17.12.2020 (Β’ 5576) απόφασης για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των 220 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως αυτός προσδιορίζεται στο παράρτημα της άνω απόφασης και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Το επίδομα που θα προκύψει κατά τα ανωτέρω δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει το ποσό των 650 ευρώ. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της».

Αν σου άρεσε κάνε