Μήνυμα Κορκίδη για τη ναυπήγηση πλοίων του πολεμικού ναυτικού

Μήνυμα Κορκίδη για τη ναυπήγηση πλοίων του πολεμικού ναυτικού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 27/01/21, 10:45

«Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, περί της διάθεσης της ελληνικής πλευράς να υποστηρίξει τη ναυπήγηση πλοίων για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού και σε ελληνικές ναυπηγικές μονάδες στις διαπραγματεύσεις με την Γαλλική και όχι μόνο πλευρά, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά έχει πρόσφατα υποστηρίξει τις δυνατότητες ναυπήγησης, από ελληνικά χέρια και Έλληνες ναυπηγούς, πλοίων για τις αμυντικές μονάδες της χώρας, υπερασπιζόμενο τις δυνατότητες της «τρίαινας» των ναυπηγείων, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αλλά και τη ζέουσα τεχνογνωσία των απασχολούμενων σε αυτά».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δήλωση του προέδρου ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, για σχετικά με τη ναυπήγηση πλοίων του πολεμικού ναυτικού.

«Μια σύντομη αναδρομή-περιήγηση στην, από αιώνων, ιστορία αυτής της χώρας καθιστά προφανές ότι, η ναυπήγηση του ισχυρότερου «πλεύσιμου όπλου» της αρχαιότητας, όπως οι τριήρεις, ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού και κατασκευής από τα τότε ελληνικά χέρια. Τίποτα δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποκλείσει τα ελληνικά χέρια του σήμερα, τους Έλληνες ναυπηγούς και επιστήμονες του σήμερα να κτίσουν πλοία για λογαριασμό του Πολεμικού μας Ναυτικού και όχι μόνο», προσθέτει.

«Οι παραγωγικές τάξεις προσδοκούν στην αναζωογόνηση της ναυπηγικής μας βιομηχανίας, αλλά και παράλληλα στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των απασχολούμενων διαχρονικά σε αυτές. Το Ε.Β.Ε.Π. θα είναι αρωγό σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Η Αμυντική Βιομηχανία της χώρας μπορεί να προσφέρει πολλά στην ισχυροποίηση της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας, αλλά και να προσδώσει δυναμική σε πολλούς κλάδους της οικονομίας».

Αν σου άρεσε κάνε