Task force για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Μίχαλος

Task force για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Μίχαλος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 27/01/21, 13:34

Ειδική ομάδα εργασίας (task force) θα συγκροτήσει η επιμελητηριακή κοινότητα, «με σκοπό την ανάδειξη προβλημάτων, εμποδίων, αλλά κυρίως ευκαιριών, δυνατοτήτων και λύσεων, ώστε να μπορέσει η επιχειρηματική δραστηριότητα να ανθίσει και να αναπτυχθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε παρέμβασή του ο κ. Μίχαλος στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Επιτροπή «Η Ελλάδα το 2040» παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε ότι το όραμα της επιμελητηριακής κοινότητας, για πάνω από έναν αιώνα, που υπηρετεί τη ανάπτυξη του τόπου, είναι «το όραμα μιας χώρας που αντλεί δύναμη από τη δημιουργικότητα, τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων της. Μιας οικονομίας που αξιοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, για να παράγει εθνικό πλούτο και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Μίας επιχειρηματικότητας που πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία».

Αυτό το όραμα, συνέχισε ο πρόεδρος, θέλουν να αναδείξουν τα επιμελητήρια ώστε να ενταχθεί στο πλαίσιο ενός νέου αφηγήματος για την Ελλάδα του αύριο και γι' αυτό συμμετέχουν στο φόρουμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η συνεισφορά μας θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη προβλημάτων, εμποδίων, αλλά κυρίως ευκαιριών, δυνατοτήτων και λύσεων. Ώστε να μπορέσει η επιχειρηματική δραστηριότητα να ανθίσει και να αναπτυχθεί, σε ένα γόνιμο περιβάλλον. Να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως φορέας θετικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία. Ως δύναμη για το καλό, στην ελληνική κοινωνία.

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσουμε ειδική ομάδα εργασίας. Θα αξιοποιήσουμε ένα ευρύ υλικό, αποτελούμενο από μελέτες, έρευνες και προτάσεις.

Θα κωδικοποιήσουμε και θα μεταφέρουμε την εμπειρία από την καθημερινή επαφή μας με τις επιχειρήσεις, σε κάθε γωνιά της Ελλάδα.

Αξιοποιώντας τη βαθιά γνώση των επιμελητηρίων, σε σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, θέλουμε να συμβάλουμε στη χαρτογράφηση μιας όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρης πορείας, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον».

Αν σου άρεσε κάνε