Προς κάλυψη παγίων δαπανών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Προς κάλυψη παγίων δαπανών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:37 Δημιουργία 28/01/21, 09:33

Σχέδιο κάλυψης των παγίων δαπανών, που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Μαρτίου-Ιούνιου 2020, βρίσκεται στο «τραπέζι» της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-θεσμών, στο πλαίσιο της στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ενημερώσει την Κομισιόν, με σχετική διάταξη να περιλαμβάνεται στο τελευταίο νομοσχέδιο, που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η επιδότηση θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία. Η δυνατότητα επιδότησης φτάνει έως τα 3 εκατ. ευρώ. Αυτή την περίοδο η συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστιάζεται στις κατηγορίες παγίων δαπανών που θα καλύπτονται, όπως και τη μορφή που θα πάρει η επιδότηση που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας απεύθυνε έκκληση σε 43.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια αλλά και σε 55.000 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, καθώς σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων και του επιδόματος θέρμανσης.

Αν σου άρεσε κάνε