Με 595 εκατ. ενισχύει την Πολιτική Προστασία η ΕΤΕπ

Με 595 εκατ. ενισχύει την Πολιτική Προστασία η ΕΤΕπ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:09 Δημιουργία 28/01/21, 12:06
Αρθρογράφος: Αλέξης Αλεξίου
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και την ενίσχυση της ετοιμότητας έναντι της πανδημίας στην Ελλάδα, την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και τον περιορισμό ανθρώπινων απωλειών εξαιτίας φυσικών καταστροφών, υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με ένα πρόγραμμα ύψους 595 εκατ. ευρώ.

Το νέο δανειακό πρόγραμμα, με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα πέντε χρόνια, που συμφωνήθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Christian Kettel Thomsen, αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ υπεύθυνο για την Ελλάδα, θα αφορά, μεταξύ άλλων, σε νέος εξοπλισμό, βελτιωμένο συντονισμό και αξιολόγηση κινδύνου για τις 13 ελληνικές περιφέρειες.

Η νέα πρωτοβουλία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στοχευμένη χρηματοδότηση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας στην Ευρώπη με την υποστήριξη της ΕΤΕπ, περιλαμβάνει κινητά νοσοκομεία, αεροσκάφη πυρόσβεσης και ιατρικής εκκένωσης, ελικόπτερα, drones και εξοπλισμό διάσωσης, με σκοπό να περιορίσει την απώλεια ζωών από φυσικές καταστροφές, όπως πυρκαγιές, σεισμούς και πλημμύρες.

Αν σου άρεσε κάνε