Συνάντηση Κορκίδη με Σκρέκα για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

Συνάντηση Κορκίδη με Σκρέκα για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 28/01/21, 18:48

Οι τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας ως βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία την μετά-κορονοϊό εποχή, αποτέλεσαν θέμα στη συνάντηση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλη Κορκίδη με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ο υπουργός, ο οποίος προσκλήθηκε να λάβει μέρος στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ενημερώθηκε για ενέργειες του ΕΒΕΠ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που υποβλήθηκαν σε συναρμόδιους φορείς για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ενέργεια.

Ιδιαίτερης αναφοράς έτυχαν τα θέματα για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις λειτουργίες τους και τις βελτιωτικές προτάσεις που έχει καταθέσει το Επιμελητήριο και η ΚΕΕΕ, το χωροταξικό, τις "άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις".

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών και "πράσινων" δράσεων-ενεργειών ανταλλάχθηκαν θέσεις και απόψεις για την εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών στη ναυπηγοεπισκευή, τη χωροταξική κατηγοριοποίηση δραστηριοτήτων ναυπήγησης, την περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, την ηλεκτροκίνηση αλλά και για την ανάπτυξη διαλυτηρίου πλοίων στην Ελλάδα, που το ΕΒΕΠ έχει υποστηρίξει στο πλαίσιο της αναζωογόνησης των ναυπηγικών και συναφώς δραστηριοτήτων.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι οι τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας πρέπει να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία την μετά-κορονοϊό εποχή σημειώνοντας την αναγκαιότητα επίτευξης στόχων για ανταγωνιστικότερες τιμές ενέργειας για τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, της διασφάλισης της ενεργειακής ανεξαρτησίας αλλά και του "πρασινίσματος" της ελληνικής οικονομίας μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αν σου άρεσε κάνε